Sonkás palacsinta
sponsored links
Hetente legalább háromszor sütök palacsintát, így beindult egy kicsit a fantáziám...
Sonkás palacsinta
Hozzávalók 4 darabhoz: 7 evõkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 2 dl tej, 1 dl ásványvíz, 10 dkg gépsonka, 2 evõkanál olaj, 10 dkg túró, 1 dl tejföl.
Elkészítése: A sonkát késes aprítóban apróra daráljuk. A lisztet, tojást simára dolgozzuk a tejjel, majd megsózzuk, belekeverjük a sonka felét valamint a vizet és az olajat is. Felforrósított serpenyõben kisütjük. Kicsit nehezebben terül szét, mint az alaprecept szerinti massza és vastagabb is lesz, de kényelmesen meg lehet fordítani. A megmaradt sonkát kikavarjuk a túróval és a tejföllel, ha szükségesnek érezzük még meg is sózhatjuk. A kisült palacsintákat megkenjük a túrós töltelékkel, szorosan felcsavarjuk, majd éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Akár vendégváró elõétel is lehet.