Sonkás padlizsán és cukkinicsigák
sponsored links
A júliusi Kifõztükben jelent meg az alábbi receptem is. Az újság ingyenesen letölthetõ innen.
Ezeket a fûszeresen illatozó, zöldséges-sonkás falatokat elõételnek vagy könnyû, nyári vacsorának ajánlom. Friss, ropogós kenyér és egy pohár hûvös bor teszi tökéletessé. A megadott mennyiség 4 fõre elõételnek felel meg.
Sonkás padlizsán és cukkinicsigák
-1 közepes padlizsán
-1 közepes cukkini
-15 dkg sajt
-1 tojás
-15-20 dkg hajszálvékony szárított sonka
-rozmaring
-só, bors
A megmosott padlizsánt és cukkinit héjastól hosszában körülbelül 3 mm-es szeletekre vágjuk. Ehhez nagyon éles kés, esetleg zöldséghámozó szükséges. A padlizsán szélesebb, ezért célszerû a szeletelés elõtt hosszában kettévágni, s utána szeletelni. Ekkor kapunk csak megközelítõleg egyforma csíkokat a kétféle zöldségbõl. A padlizsánt besózzuk és fél órán át csepegtetjük a levét. A cukkinit csak ...
Ezeket a fûszeresen illatozó, zöldséges-sonkás falatokat elõételnek vagy könnyû, nyári vacsorának ajánlom. Friss, ropogós kenyér és egy pohár hûvös bor teszi tökéletessé. A megadott mennyiség 4 fõre elõételnek felel meg.
Sonkás padlizsán és cukkinicsigák
-1 közepes padlizsán
-1 közepes cukkini
-15 dkg sajt
-1 tojás
-15-20 dkg hajszálvékony szárított sonka
-rozmaring
-só, bors
A megmosott padlizsánt és cukkinit héjastól hosszában körülbelül 3 mm-es szeletekre vágjuk. Ehhez nagyon éles kés, esetleg zöldséghámozó szükséges. A padlizsán szélesebb, ezért célszerû a szeletelés elõtt hosszában kettévágni, s utána szeletelni. Ekkor kapunk csak megközelítõleg egyforma csíkokat a kétféle zöldségbõl. A padlizsánt besózzuk és fél órán át csepegtetjük a levét. A cukkinit csak ...