Sonkás omlett
sponsored links
Maradt még a húsvéti sonkából, így gondoltam, hogy reggelire jó lesz. A sonka felhasználásának egy másik módjátgondoltam és sonkás omlettet készítettem.
Hozzávalók:
(omlettenként értendõ):
- 2 db tojás
- 1 evõkanál tej
- 1 csapott evõkanál liszt
- 1 kis lilahagyma apróra vágva
- apró kockákra vágott sonka
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A tojásokat felverem, majd hozzáadom a tejet, lisztet éstovább keverem. Beleforgatom a kockákra vágott lilahagymát és sonka kockákat. Apalacsintasütõt kikenem olajjal és felforrósítom, majd beleöntöm azalapanyagokat, amikor megszilárdul ráfordítom a felét és egy picit még sütöm,majd kiemelem és jöhet a következõ. Amikor elkészültek az omlettek, megszórtammég lilahagyma kockákkal és egy kis sonkával, majd három felé vágtam ésráhelyeztem a kenyérre, amit paradicsommal díszítettem.
Nagyon finomra sikerült. Jó étvágyat!
Sok szeretettel köszöntök minden édesanyát, de vannak édesanyák akik nincsenek közöttünk, mint például az én édesanyám is róluk is emlékezzünk meg az alábbi zenével: