Sonkás krémsajtfánkocskák málnás paradicsomlekvárral - Enrique Sánchez nyomán
sponsored links
Emlékeztek még az éti csigás receptemre? A II. Andalúz receptversenyen bekerültem vele a legjobb 13 közé, így részt vehettem a jún. 9-én megrendezésre került fõzõkurzuson, amit a népszerû andalúz séf, Enrique Sánchez vezetett.
A kurzus a budapesti Gastropolis fõzõiskolában került megrendezésre, ahol természetesen a receptversenyt rendezõ Extenda képviselõi is jelen voltak. Az esemény remek hangulatban telt, jó volt megismerni néhány virtuálisan már ismert, vagy éppen addig még ismeretlen embert.
A jó alaphangulatért nem kis mértékben Enrique és David volt a felelõs. Enrique Sánchez egyébként az egyik népszerû andalúz fõzõmûsort, a Cometelo-t vezeti, és további érdekesség róla, hogy az orvosi pályát hagyta ott a fõzési szenvedélye kedvéért. David volt a segítõje a kurzuson.
A recept, amit hoztam, eredetileg Sajtos és kolbászos fánkocskák paradicsomkompóttal néven szerepel, és az Extenda közösségi oldalán már meg is található az eredetije. Én ezt a hétvégén készítettem el, és most az általam felhasznált pontos mennyiségekkel adom itt meg.
Örülök, hogy kipróbáltuk a málnás paradicsomlekvárt, mert nekem valószínûleg eszembe nem jutott volna párosítani ezt a két gyümölcsöt. :)
Sonkás krémsajtfánkocskák rozmaringos málnás paradicsomlekvárral
Hozzávalók
16-18 db fánkocskához ...