Sonkás-karfiolos-tojáskrémes csirkemell
sponsored links
Ismeritek a Dubarry csirkét? Ez a fogás annak az egyszerûsített, lisztmentesített, és egy kis sonkával megturbózott változata. Igazán könnyû, és nagyon finom. Melegen és hidegen is remek fogás. Párolt rizs, vagy bulgur illik hozzá.
A recept megjelent a Kifõztük magazin májusi számában is.
A felhasznált ízesítõket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*80 dkg csirkemellfilé
*1 kk sült csirkefûszerkeverék
*1 kisebb karfiol fele
*15 dkg vékonyra szeletelt sonka
*2 kisebb tojás
*3 dl tejföl
*20 dkg sajt
*1 csapott kk fokhagymássó
*1 csipet õröltbors
*1 csipet õröltszerecsendió
A megtisztított húst vékonyra szeleteljük, megszórjuk a fûszerkeverékkel.
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra fõzzük, lecsepegtetjük.
A hús szeleteket olajjal kikent tepsibe fektetjük, befedjük a sonkával, a karfiolrózsákkal. A tojást simára keverjük a tejföllel, a reszelt sajt felével, a fûszerekkel, és meglocsoljuk vele a karfiolos csirkét.
Lefedve 200 fokon hõlégkeveréssel 30 percet puhítjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokon fedõ nélkül 15 percet pirítjuk. Párolt rizzsel, vagy bulgurral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.