Sonkás (húsvéti) tészta
sponsored links
Minden évben húsvétkor 2 db egyenként kb. 1 1/2 kg-os kötözött sonkát veszünk, mert a húsvét utáni héten is még enni akarunk belõle. Ugyanis a boltokban készre fõzött, egész évben kapható kötözött sonka meg sem közelíti a húsvétra készített füstölt, nyers sonkákat.
Most még az egyik db sem fogyott el, mert nem voltunk itthon húsvétkor. Így elsõként a tésztára kitaláltam egy finom rávalót, ami saját kreációm. Így teszek majd a még megmaradt sonkával, mert nem csak kenyérre vagy kalácsra tehetõ tojással és tormával.
Hozzávalók:
20 dkg húsvéti sonka (amit mi magunk fõztünk), 25 dkg olasz durumtészta (kagyló) 2 db fött tojás, 1 kis fej vöröshagyma vagy 4 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pritamin paprika (nekem van a mélyhûtõmben kockára vágva), 3 db paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, 1 tk. morzsolt bazsalikom, és néhány levél friss bazsalikom, 0,6 dl olaj
A sonkát 1 cm-es vastagságú szeletekre, majd csíkokra és azután kockára vágom. A tojásokat megfõzöm. A paradicsomot forró vízben blansírozom, lehûtöm és a héját lehúzom. A sajtot lereszelem. A hagymákat megpucolom...