Sonkás-gombás spagetti
sponsored links
Errõl az ételrõl most nem készítettem képet, mert most fontosabb volt, hogy együtt együnk, mint hogy fotózzam az ételt. :) De úgy láttam, hogy jól szerepelt, így felveszem az ismétlendõk listájára, és legközelebb lesz fénykép is. :)
Elkészítése
A hagymát felaprózzuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a sonkát kis kockákra, a bacont pedig vékony csíkokra vágjuk. Margarinon az egészet egyszerre dinszteljük, közben ízesítjük (oregánó, bazsalikom, só, bors), majd kevés vizet hozzáadva rövid ideig pároljuk. Ezután tejszínt öntünk hozzá, reszelt sajtot teszünk bele és összeforraljuk.
A tésztát szokásos módon kifõzzük, és tálalás elõtt összeforgatjuk a mártással.
Tetejére is tehetünk reszelt sajtot.
Hozzávalók:
2-3 dkg margarin (vagy más zsiradék)
1 vöröshagyma
8-10 dkg csiperkegomba
15 dkg pulykamellsonka
4 szelet bacon szalonna
1-1 nagyobb csipet oregánó, bazsalikom
só, bors (ízlés szerint)
fél-1 dl víz
2-2,5 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt (+ a tetejére)
25 dkg spagetti tészta
A ceglédi kirándulásunkra szerettem volna ezzel a tésztás étellel emlékezni, mert ott rendeltünk hasonlót a La Toscana-ban. :)