Sonkás garnélás metélt

2017-09-23

sponsored links






Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg olasz fettuccine száraztészta (spenótos és tojás vékony metélt vegyesen)
4 dl. tejszín
1 teáskanál étkezési keményítõ
60 g. vaj
35 dkg fagyasztott natúr rák farok
10 dkg fõtt füstölt sonka
2 fej fokhagyma finomra összevágva
1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
Ízlés szerint só, bors,parmezánsajt

Elkészítése:

Tegyünk oda egy nagy fazék vizet forrni.
Fõzzük ki a tésztát kb. 5 perc alatt és szûrjük le.
( Fontos,hogy a tésztát nem öblítjük le hideg vízzel hanem azonnal a tejszínes raguhoz keverjük!)

Míg forr a víz,egy lábasba olvasszuk fel a vajat.

Adjuk hozzá a fokhagymát,a vékony csíkokra szeletelt sonkát és süssük át néhány perc alatt.
Dobjuk bele a rákokat és mind két oldalát süssük át szép rózsaszínûre,majd vegyük ki egy tálkába.

A maradék sonkás zsíradékhoz, adjuk hozzá a tejszínnel elkevert keményítõt és ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Forraljunk rajta egyet és zárjuk el alatta a gázt.
Keverjük hozzá a kifõtt forró tésztát és a finomra összevágott petrezselyemzöldet.
Tálaláskor szórjuk meg bõven reszelt parmezánsajttal és kínáljuk hozzá a megsült rákokat.




Hogyan fõzzük ki az olasz száraztésztákat?
Durva sóval ízesített forrásban lévõ vízben fõzzük ki õket,de nem fõzzük szét! - hanem ?al dente?, azaz fogkeményre fõzzük. Ez típustól függõen nagyjából 5-10 perc. Ezután leszûrjük de nem öblítjük le se hideg se meleg vízzel csak úgy hagyjuk,majd az elkészített szósszal összekeverjük. 5-8 percig kevergetjük amíg a tészta minden oldala fel nem veszi a szószt,majd csak ezután tálaljuk.
Olaszok csak annyi tésztát készítenek el ,amit azonnal el is fogyasztanak. 

Õk esküsznek arra hogy a tészta csak frissen jó. 


Fontos!
Mindig csak annyi garnélát süssünk ki amit el is fogyasztunk azonnal,és soha ne keverjük össze a kész tejszínes tésztával!Ezért is fontos hogy csak annyi tésztát készítsük amit azonnal el is fogyasztunk!







Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/09/sonkas-...

sponsored links

Keres?s