Sonkás franciasaláta alagút
sponsored links
Elõre is elnézést kérek, de nem készítettünk túl sok képet errõl a szépségrõl. Anyu találta a receptjét - itt - és apukámmal közösen meg is valósították szilveszterre. A receptbõl két õzgerincnyi alagút lett és az egyik hozzánk került. Mi annyira izgultunk, hogy szépen ki lehessen borítani a formából, hogy amikor ez sikerült, gyorsan csináltunk róla pár képet, utána pedig amikor felvágtuk, már olyan éhesek voltunk, hogy elfeledkeztünk a fotókról.
Nagyon fontos, hogy legalább egy éjszakát pihennie, dermednie kell a hûtõben, így a tálalás elõtti napon érdemes elkészíteni. Anyuék nagyjából a recept szerint jártak el, de nem flakonos, "gyári" majonézt használtak, hanem saját készítésût.
Hozzávalók:
- 24 szelet sonka (lehetõleg szögletes)
- 1 kg franciasaláta alap
- 1 konzerv csemegekukorica
- 3 nagyobb savanyú uborka
- 10 db tojás
- 4 tojás sárgája
- 4 dl olaj
- 4 kávéskanál citromlé
- só, bors
- 1 nagy doboz (kb. 375 - 400 g) tejföl ...
Nagyon fontos, hogy legalább egy éjszakát pihennie, dermednie kell a hûtõben, így a tálalás elõtti napon érdemes elkészíteni. Anyuék nagyjából a recept szerint jártak el, de nem flakonos, "gyári" majonézt használtak, hanem saját készítésût.
Hozzávalók:
- 24 szelet sonka (lehetõleg szögletes)
- 1 kg franciasaláta alap
- 1 konzerv csemegekukorica
- 3 nagyobb savanyú uborka
- 10 db tojás
- 4 tojás sárgája
- 4 dl olaj
- 4 kávéskanál citromlé
- só, bors
- 1 nagy doboz (kb. 375 - 400 g) tejföl ...