Sonkás focaccia szendvics mézes mustárral
sponsored links
A második sütésû rozmaringos focaccia ilyen szendvicsekben lényegült át. Persze ez nem is igazán recept, inkább egy ötlet. :)
Focaccia sok friss zöldséggel, füstölt sonkával. A mézes mustár pedig épp azt a kis pluszt adja hozzá, amitõl az egész egy kicsit különleges lesz. :) Reggelire, uzsonnára, vagy kirándulásra is tökéletes.
Hozzávalók 6-8 személyre:
egy egész rozmaringos focaccia (25x40 cm-es tepsiben sütve)
24 vékony szelet füstölt sonka
4 paradicsom
egy kígyóuborka
fél fej jégsaláta
4 ek. magos mustár
4 ek. mustár
4 ek. méz
- A focaccia-t felvágjuk 6-8 egyenlõ részre, majd ezeket félbe vágjuk.
- A paradicsomot, uborkát felkarikázzuk, a salátát vékony csíkokra szeljük.
- A kétféle mustárt kikeverjük a mézzel.
- A focaccia-t megkenjük mézes mustárral, majd elrendezzük benne a sonkaszeleteket és a zöldségeket. Mindezek tetejére még egy kis mustárt teszünk és kész is a szendvics. :)
Természetesen bármit tehetünk bele, amit csak szeretünk, de a mézes mustárt ne hagyjuk ki, mert a rozmaringgal és a füstölt sonkával nagyon jól összeillenek. :D