Sonkás chilis stangli
sponsored links
Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
1 csomag sütõpor
2 teáskanál só
1 teáskanál Chili pehely
50 dkg margarin
20 dkg jó minõségû sonka nagyon finomra összevágva
12 evõkanál víz
2 evõkanál 20 %-os ecet
a tetejére:
1db felvert tojás
reszelt sajt
Elkészítése :
A lisztet keverjük el a sütõporral,a sóval,a Chili pehellyel ,majd morzsoljuk össze a margarinnal.
Adjuk hozzá a sonkát,a vizet,az ecetet és gyúrjuk szép egynemû tésztává.
Csomagoljuk egy folpackba és tegyük egy éjszakára a hûtõbe pihenni.
( Ha aznap akarjuk elkészíteni akkor, reggel gyúrjuk össze a tésztát és délután süssük ki!)
Másnap, melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
Nyújtsuk ki a tésztát egy ujjnyi vastagra és szeleteljük fel vékonyabb csíkokra.
Kb. 8-10 cm hosszúaknak és 3 cm vastagságúnak kell lenniük.
Szilikonos sütõpapíros tepsire rakjuk õket .
Lekenjük felvert tojással és bõven megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütõben kb 10 perc alatt megsütjük.
Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom.