Sonkás-barackos csirkemell
sponsored links
Tegnap fél óra alatt elkészülõ ételekrõl beszélgettünk az egyik közösségi portálon. Errõl jutott eszembe, hogy bár a fotó és a recept a gépemen van, még nem mutattam meg az olvasóknak ezt a finom és gyors receptet. Most pótolom a mulasztást, lássuk hát a csirkemell+gyümölcs sokadik változatát. :)
Sonkás-barackos csirkemell |
És így néz ki félbe vágva |
Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemell
házi sárgabarack befõtt (felezett)
4 vékony szelet sonka
5 dkg reszelt sajt
só
bors
A sütõt elõmelegítem 180 fokra, és egy kisebb tepsit vékonyan kikenek vajjal.
A csirkemelleket megmosom, kettévágom. Az így kapott 4 szeletet kiklopfolom mindkét oldalán. Nem túl vékonyra. Sózom, borsozom a húst, és a tepsibe teszem. Minden szeletre teszek 1-2 darab felezett barackot, letakarom 1-1 szelet sonkával. Pápai Extra sonkát szoktam vásárolni, ebbõl szép nagy szeleteket lehet vágni.
180 fokos sütõbe teszem a húst 20 percre , majd megszórom a reszelt sajttal, és további 5 percig sütöm, míg a sajt rá nem olvad.
Köretként zöldborsókrémet adtam mellé, de illik hozzá a párolt rizs, és a tört krumpli is.