SONKÁS TÉSZTA
sponsored links
sonkás tészta |
Õszintén bevallom, hogy húsvétkor fõzhetek akármilyen flancos menüt, én már alig várom, hogy a sonkából sonkás tésztát készítsek. A világ legegyszerûbb étele, de imádom.
Annyi a különlegessége, hogy a sonka fõzõlevében szoktam kifõzni a tésztát és és bõséggel kerül rá frissen õrölt bors, no meg a rengeteg tejföl.
Hozzávalók
a sonka fõzõleve vagy sós víz
25-30 dkg kötözött, fõtt sonka
50 dkg kockatészta
frissen õrölt bors
6 dl tejföl
Elkészítés
A sonka fõzõlevében fõzd ki a tésztát.
A sonka kövér részeit vágd le.
Nagyon apróra kockázd fel a zsíros részt és külön a húsosat.
Egy nagy serpenyõben pirítsd le a zsíros kockákat. Amikor kisült belõle a zsír. akkor dobd rá a sonkát. pirítsd össze, kevés borssal ízesítsd.
A kifõtt tésztát egy szûrõlapáttal szedd a sonkára, egyenesen a fõzõlébõl, nem kell nagyon lecsepegtetni sem.
Keverd össze, majd pár percig pirítsd össze az egészet. alaposan borsozd meg, ha kell enyhén sózd, majd a tejföl felét is add hozzá és melegítsd össze az egészet.
Tálaláskor a tészta tetejére is halmozzál bõséggel a tejfölbõl.
sonkás tészta |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is