Sonkaszeletben sült tojás,burgonyakosár körettel tálalva
sponsored links
Hozzávalók:
12 db tojás
4 teáskanál chili paprikakrém
12 szelet füstölt sonka
4 evõkanál olívaolaj
Hozzávalók a körethez:
60 dkg burgonya
5 dkg vaj
2 db tojássárgája
1 csipet õrölt szerecsendió
20 dkg bébirépa konzerv
10 dkg zöldborsó konzerv
1 kis csokor finomra vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tojásokat keményre fõzzük,meghámozzuk.
A körethez a burgonyát meghámozzuk,kisebb darabokra vágva bõ sós vízben megfõzzük,leszûrjük.
A bébirépát és a zöldborsót lecsepegtetjük.
A burgonyát krumplinyomóval összetörjük,belekeverünk 3 deka vajat és a tojássárgáját.
Sóval az õrölt szerecsendióval ízesítjük.
A bébirépát és a zöldborsót a maradék vajon a petrezselyemmel és sóval ízesítve roppanósra pároljuk.
A sütõt 190-fokra elõmelegítjük. Gáznál 4 fokozat.
A fõtt tojásokat a paprikakrémmel vékonyan bekenjük és 1-1 sonkaszeletbe csavarjuk.
Olajozott tepsibe tesszük úgy hogy a sonka hajtás alul legyen, így süléskor nem nyílik szét.
Meglocsoljuk olajjal és a sütõben kb. 8 perc alatt pirosra sütjük.
A körethez a tojásos burgonyapürét csillag csöves habzsákba szedjük,sütõpapírral bélelt tepsibe
kb. 8 centi átmérõjû burgonyakosarakat nyomunk belõle,megtöltjük a répás borsóval és a felmelegített sütõben 5-6 perc alatt megsütjük.
A Sonkás tojással frissen tálaljuk.
A receptem elõször 2017. Küldd el a recepted,Filléres ételek/ különszámában jelent meg.