Sonkaleves
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
30-40 dkg füstölt sonka vagy csülök, 1 hagyma, 2-3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 3-4 krumpli, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál liszt, tárkony, petrezselyemzöld, házi ételízesítõ, ecet, só, bors.
Elkészítése:
A sonkát vagy csülköt beáztatjuk, levét leöntjük, majd kockára vágjuk, és hideg vízben fõni tesszük. A zöldségeket megpucoljuk, apróra vágjuk. Amikor a hús félig megfõtt, belerakjuk a zöldségeket, meg az apróra vágott tárkonyt, házi ételízesítõvel, sóval, borssal fûszerezzük, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és készre fõzzük. Ekkor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, a tojássárgáját és a tejfölt a csomómentesre kavarjuk a liszttel, majd óvatosan a kész leveshez adjuk, 1-2 percig forraljuk, végül ecettel savanyítjuk.