Sonkaleves
sponsored links
Ötlet a maradék sonka és sonkalé hasznosítására, és mondhatom nagyon jó ötlet, mert finom és ízletes leves lett, de akár egytálnak is nevezhetném.
Egyszerûen imádom a fõtt sonkát, talán én vagyok az egyetlen ebben az országban aki nem csak húsvétkor veszek sonkát, hanem évközben is többször, persze kipróbált, bevált hentestõl.
Megfõzöm és esszük, fõzöm a levével a különbözõ ételeket amihez csak passzol.
Ha túl sok a sonkalé akkor lefagyasztom, a vödrös tejföl doboza kiválóan alkalmazható, így bármikor van használható sonkalevem.
Ugyanis õrület, hogy beiglit is csak karácsonykor sütünk és eszünk, és a sonkát is csak húsvétkor.
Na ez ellen lázadtam fel.
2,5 l sonkalé
kb. 30 dkg fõtt sonka, kockákra aprítva
1 kg savanyúkáposzta és egy kis leve
1 sárgarépa, vékony félkarikára vágva
1 fehérrépa, vékony félkarikára vágva
1/2 zellergumó, kis kockákra vágva
1 db vöröshagyma, kis kockákra vágva ...