Sonkakrémes kosárkák
sponsored links
Nagyon finom és fõleg mutatós kis falatkák ezek a kosárkák, a svédasztalról biztos az elsõk között fogynának el. Én azonban elkövettem egy hibát. Kényelmességbõl a mascarponét nem kavartam ki külön a joghurttal, hanem kanalanként hozzáadagoltam az aprítóban lévõ sonkás keverékhez, és így az lett a vége, hogy a mascarpone kicsapódott a nagy fordulatszámtól, azaz szinte vaj lett belõle. Nem kell sajnálni tehát sem az idõt, sem a plusz egy mostalant, mert a végeredmény megéri.
Sonkakrémes kosárkák
Hozzávalók (16-20 darabhoz): 40 dkg leveles tészta, 1 tojás; a krémhez: 20 dkg csirkesonka, 25 dkg mascarpone, 1-2 evõkanál sûrû joghurt, 1-2 evõkanál ecetes torma, 1 kicsike lila hagyma, ? piros húsú kápia paprika, néhány bazsalikomlevél, só, bors.
Elkészítése:A leveles tésztát kiterítjük, 4-5 mm vastagra nyújtjuk, majd 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A köröcskék felének egy kisebb körrel kiszúrjuk a közepét is. A teljes köröket megkenjük tojásfehérjével, ráteszünk egy-egy lyukas kört, ezt lekenjük tojássárgájával, majd sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 210 fokos sütõben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsültek és kihûltek, közepüket benyomjuk, hogy könnyebben és jobban meg lehessen tölteni õket. A csirkesonkát a meghámozott hagymával, az ecetes tormával, valamint a bazsalikomlevéllel késes aprítóban összedolgozzuk, a kápiát nagyon pici kockákra vágjuk. A mascarponét kikavarjuk a joghurttal, majd belekeverjük a sonkás keveréket meg a paprikakockákat. Ízlés szernt sózzuk és borsozzuk. A kosárkákat megtöltjük a krémmel, a tetejüket paprikakockával és bazsalikomlevéllel díszítjük.