Sonkahabos roló
sponsored links
Biztosan már mindenkinél megfõtt a sonka, kisült a kalács és elkészültek az ünnepi sütemények is. Az édes sütik mellé ajánlanék még gyorsan egy sós finomságot. Ropogós leveles tészta, könnyû és ízes sonkahabos krémmel töltve. Tálalhatjuk húsvétra a vendégeinknek, de az ünnepek után megmaradt sonka és tojás újrahasznosítására is remek ez a recept. A sonkahabot még akár pirítósra kenve vagy tojásba töltve is el tudom képzelni sok friss primõrrel fogyasztva. Jó étvágyat hozzá!
Sonkahabos roló
Hozzávalók:
kb 18-20 db-hoz
- 1 cs (275 gr) leveles tészta
töltelék:
- 2 fõtt tojás
- 2 vöröshagyma
- 40 dkg sonka (nálam most gépsonka)
- 15 dkg majonéz
- 5-7 dkg puha vaj
- só
- õrölt fehér bors
- 1/2 cs snidling
tészta megkenéséhez:
- 1 felvert tojás
Elkészítése:
- A sütõt elõmelegítjük 200°C-ra.
- A kész leveles tésztát kihajtogatjuk és kb 1,5 cm-es csíkokra vágjuk.
- A habrolóformákat olvasztott vajjal vékonyan lekenjük, rátekerjük a tésztacsíkokat.
- Sütõpapíros tepsire rakjuk.
- Felvert tojással megkenegetjük a tekercseket, 10 perc alatt megsütjük.
- A tésztát még melegen leszedjük a formákról és hagyjuk teljesen kihûlni.
- A tojást keményre fõzzük, megpucoljuk, a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a sonkát kisebb darabokra vágjuk, késes robotgépben mindhármat pépesítjük.
- A masszát egy edénybe kanalazzuk, hozzáadjuk a majonézt és a puha vajat, apróra vágott snidlinget, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
- A sonkahabot hûtõbe tesszük 1/2-1 órára, hogy lehûljön és kicsit megdermedjen.
- Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, megtöltjük vele a roládokat.