Somlói torta
sponsored links
Hozzávalók:
a sárga és a kakaós piskótákhoz: 6 tojás, 12 evõkanál cukor, 6 evõkanál víz, 1 tasak sütõpor, 1 evõkanál kakaó, 1 evõkanál darált dió, 10 evõkanál liszt.
Sárga vanília krém: 2,5 dl tej, 5 evõkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak vaníliás pudingpor, 2 tojássárga, 4 dl tejszín, 10 dkg fõzõcsokoládé.
Puncs öntet: 10 dkg mazsola,1,5 dl víz, 7 evõkanál cukor, 3 evõkanál l rum, reszelt citrom és narancshéj.
Csoki öntet: 2,5 dl víz, 12,5 dkg cukor, 2 evõkanál kakaó, 2 dkg vanília puding, 3 evõkanál rum, 1 tasak vaníliás cukor, 5 dkg csokoládé.
A díszítéshez: tejszínhab, darált dió.
Elkészítése:
Elsõ lépésben készítsük el az önteteket. A sárga krémhez keverjük össze a pudingport a cukorral, a tojássárgájával, a vaníliás cukorral, és a tejjel. Ezt a masszát folytonos keverés közben sûrûre fõzzük. A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a kihûlt ...