Somlói galuska (paleo)
sponsored links
Régebben készítettem már paleo somlóit a receptje itt található. Akkor másként készült a krém és a csokiöntet hozzá. Illetve a blogon fent van egy hagyományos recept is, amit itt találtok.
Hozzávalók:
a piskóta laphoz:
2 tojás
4 dkg eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit)
4 dkg mandulaliszt
a diós piskótához:
2 tojás
4 dkg nyírfacukor (xilit vagy eritritol)
4 dkg darált dió
a kakaós piskótához:
2 tojás
4 dkg eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit)
3 dkg mandulaliszt
1 dkg holland kakaó
a leitercukorhoz:
1 dl víz
5 dkg nyírfacukor (xilit vagy eritritol)
1 kezeletlen narancs héja
1 kezeletlen citrom héja
1-2 evõkanál jamaicai rum
a vaníliakrémhez:
továbbá:
10 dkg darált dió
5 dkg rumba áztatott mazsola
a csokoládé öntethez:
2 dl kókuszkrém
7 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
a tálaláshoz:
2 dl kókuszkrémbõl felvert hab
Amikor a piskóták kihûltek a diós lapot meglocsoljuk a leitercukor harmadával (3 evõkanálnyi). Megkenjük a vaníliakrém felével. Megszórjuk a dió és a rumba áztatott mazsola felével.. Rátesszük a kakaós lapot. Meglocsoljuk a maradék cukorszirup felével. Rákenjük a maradék krémet és megszórjuk a maradék dióval és mazsolával. Rátesszük a sima piskótát. Meglocsoljuk a maradék sziruppal. Pár órára, még jobb, ha egy egész éjszakára hûtõszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor kanállal galuskákat szaggatunk belõle, leöntjük a csokoládéöntettel és a felvert habbal díszítjük.
Többen kérdeztétek a ToTut és a tojásrudat hol lehet beszerezni. Itt tudtok érdeklõdni.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!