Somlói galuska

2012-03-26

sponsored links

Egy igazi nagy kedvenc Magyaroszágon. Nem sok emberrel találkoztam még, aki ne szerette volna. És mindenkinek van egy kedvenc helye, ahol szerinte a legjobb somlóit csinálják az egész országban... Ezek a helyek azonban az utóbbi évtizedekben sajnos egyre kevesebben lettek, az országot eluraló kicsinyesség, nemtörõdömség, hozzá nem értés következtében. Ugyan melyikünk ne futott volna már bele olyan somlóiba, amelyik csalódást okozott... Mert száraz volt, túl édes, túl keserû, avas a dió, vagy nem is volt benne és a sok mûhabról már ne is beszéljünk! Nem véletlen persze, hogy az emberek nagyobb részt cukrászdákban esznek ilyet, mert valljuk be, elég macerás az otthoni elkészítése. De ha csalódásmentes finomságot szeretnénk, akkor vágjunk csak bele! Ugyanazzal a 2-3 órányi szöszmötöléssel hatalmas adag készíthetõ, ami egy bizonyos ponton a fagyasztást is kitûnõen bírja, így legközelebb szinte munka nélkül juthatunk hozzá :)

Lássuk elõször is a tésztát, ami háromféle piskótából áll:

sima: 3 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt

kakaós: 3 tojás, 10 dkg cukor, 8 dkg liszt, 2 dkg kakaópor ...


Folytats a blogon ... eszterlancfoz.blog.hu/2012/03/26/soml...

sponsored links

Keres?s