Soml?i torta

2023-04-22

sponsored links




A vil?gos t?szt?hoz 2 toj?st ?s 90 g cukrot k?zi mixerrel nagyon habosra, kr?mesre kever?nk. Mikrohull?m? s?t?ben, kis t?lk?ban felforr?s?tunk 10 g vajat 15 g tejjel. Fakan?llal ?vatosan a massz?ba forgatjuk 4 g s?t?porral elvegy?tett, ?tszit?lt 100 g liszttel egy?tt. Az alj?n s?t?pap?rral b?lelt tortaform?ba sim?tjuk, ?s el?meleg?tett, 180 fokos s?t?ben kb. 17 perc alatt k?szre s?tj?k. (T?pr?ba!) A s?t?b?l kiv?ve p?r percet pihentetj?k, majd k?ssel k?rben ?vatosan meglaz?tjuk, ?s lepattintjuk a tortakarim?t. A t?sztalapot r?csra t?ve hagyjuk kih?lni.
A kaka?s t?szt?hoz 2 toj?st ?s 90 g cukrot k?zi mixerrel nagyon habosra, kr?mesre kever?nk. Mikrohull?m? s?t?ben, kis t?lk?ban felforr?s?tunk 10 g vajat 15 g tejjel. Fakan?llal ?vatosan a massz?ba forgatjuk 4 g s?t?porral elvegy?tett, ?tszit?lt 90 g liszttel ?s 10 g cukrozatlan kaka?porral egy?tt. Az alj?n s?t?pap?rral b?lelt tortaform?ba sim?tjuk, ?s el?meleg?tett, 180 fokos s?t?ben kb. 17 perc alatt k?szre s?tj?k. (T?pr?ba!) A s?t?b?l kiv?ve p?r percet pihentetj?k, majd k?ssel k?rben ?vatosan meglaz?tjuk, ?s lepattintjuk a tortakarim?t. A t?sztalapot r?csra t?ve hagyjuk kih?lni.
A di?s t?szt?hoz 2 toj?st ?s 90 g cukrot k?zi mixerrel nagyon habosra, kr?mesre kever?nk. Mikrohull?m? s?t?ben, kis t?lk?ban felforr?s?tunk 10 g vajat 15 g tejjel. Fakan?llal ?vatosan a massz?ba forgatjuk 4 g s?t?porral elvegy?tett, ?tszit?lt 70 g liszttel ?s 30 g dar?lt di?val egy?tt. Az alj?n s?t?pap?rral b?lelt tortaform?ba sim?tjuk, ?s el?meleg?tett, 180 fokos s?t?ben kb. 17 perc alatt k?szre s?tj?k. (T?pr?ba!) A s?t?b?l kiv?ve p?r percet pihentetj?k, majd k?ssel k?rben ?vatosan meglaz?tjuk, ?s lepattintjuk a tortakarim?t. A t?sztalapot r?csra t?ve hagyjuk kih?lni.
A sziruphoz ?sszeforralunk 100 g cukrot, tetsz?leges mennyis?g? mazsol?t ?s 200 ml vizet, a t?zr?l lev?ve bele?nt?nk 2 ev?kan?l rumot, ?s hagyjuk langyosra h?lni. 
A kr?mhez 2 csomag (2?40 g) van?lia?z? pudingport, 2 toj?ss?rg?j?t ?s 200 g cukrot vastag alj? l?basban, k?zi habver?vel, 800 ml tej fokozatos adagol?s?val elkever?nk. K?zepes l?ngon, a k?zi habver?vel ?lland?an kevergetve bes?r?tj?k, ?s hagyjuk langyosra h?lni.
A pisk?talapokr?l elt?vol?tjuk a s?t?pap?rt, ?s a kaka?s lapot a megtiszt?tott tortaform?ba helyezz?k. Meglocsoljuk a szirup 1/3-?val (ha mazsol?t is haszn?ltunk, akkor abb?l is adagolunk a t?szt?ra), r?kanalazzuk ?s sz?pen elsim?tjuk a kr?m fel?t. A di?s lap k?vetkezik, majd ?jra szirup ?s kr?m. V?g?l az alj?val felfel? r?ford?tjuk a vil?gos lapot, ?s r?locsoljuk a marad?k szirupot. Folpakkal betakarva 1 ?jszak?ra h?t?be tessz?k.
M?snap 400 ml tejsz?nt 1 ev?kan?l van?li?s cukorral ?s 1 csomag (10 g) habfix?l?val kem?ny habb? ver?nk. Egy r?sz?vel bevonjuk a torta oldal?t, a t?bbit csillagcs?ves habzs?kba kanalazzuk, ?s 16 nagyobb r?zs?t nyomunk k?rben a torta tetej?re. Az oldal?t bevonjuk dar?lt di?val, keveset a habr?zs?kra is sz?runk, ?s mindet tov?bb d?sz?tj?k csokol?d?r?ddal.
75 g csokol?d?pasztill?t 40 ml v?zzel ?s 1 ev?kan?l rummal kis l?ngon ?sszeolvasztunk. A k?zep?r?l indulva ?vatosan a torta tetej?re ?ntj?k, kiskan?llal a habr?zs?kig igazgatjuk. A tort?t a m?z dermed?s?ig h?t?be tessz?k, majd szeletekre v?gva k?n?ljuk.



Folytats a blogon ... https://hankka.blogspot.com/2023/04/s...

sponsored links

Keres?s