Soml?i galuska

2022-12-31

sponsored links



????????????????????????????????????????????
Hozz?val?k:
a t?szt?hoz:
6   t o j ? s
1 7 0   g   c u k o r
s ?
1 2   g   s ? t ? p o r
1 3 0   g   l i s z t
3 0   g   d a r ? l t   d i ?
2 0   g   c u k r o z a t l a n   k a k a ? p o r
a sziruphoz:
2 5 0   m l   v ? z
1 0 0   g   c u k o r
7 0   g   m a z s o l a
5 0   m l   r u m
a csokol?d??ntethez:
5 0   g   c u k o r
5 0   g   c u k r o z a t l a n   k a k a ? p o r
2 5   g   v a j
2 5   m l   r u m
2 0 0   m l   v ? z
a van?liakr?mhez:
5   t o j ? s
8 0   g   c u k o r
1   c s i p e t   s ?
8 0   g   l i s z t
8 0 0   m l   t e j
tov?bb?:
8 0   g   d i ?
a t?lal?shoz:
5 0 0   m l   t e j s z ? n
2   e v ? k a n ? l   v a n ? l i ? s   c u k o r
????????????????????????????????????????

A vil?gos pisk?t?hoz k?zi mixerrel nagyon kr?mesre, habosra kever?nk 2 toj?st 60 g cukorral ?s 1 csipet s?val. Beleszit?lunk ?s fakan?llal beleforgatunk 4 g s?t?porral ?sszevegy?tett 60 g lisztet. Az alj?n s?t?pap?rral b?lelt, 18 cm ?tm?r?j? kapcsos tortaform?ba sim?tjuk, ?s el?meleg?tett, 170 fokos s?t?ben kb. 30 perc alatt k?szre s?tj?k. P?r percig h?lni hagyjuk, majd k?ssel k?rben meglaz?tjuk a t?szt?t, lepattintjuk a tortakarim?t, ?s a lapot hagyjuk teljesen kih?lni.
A di?s pisk?t?hoz k?zi mixerrel nagyon kr?mesre, habosra kever?nk 2 toj?st 60 g cukorral ?s 1 csipet s?val. Fakan?llal beleforgatunk 4 g s?t?porral ?sszevegy?tett, ?tszit?lt 30 g lisztet ?s 30 g dar?lt di?t. Az alj?n s?t?pap?rral b?lelt, 18 cm ?tm?r?j? kapcsos tortaform?ba sim?tjuk, ?s el?meleg?tett, 170 fokos s?t?ben kb. 30 perc alatt k?szre s?tj?k. P?r percig h?lni hagyjuk, majd k?ssel k?rben meglaz?tjuk a t?szt?t, lepattintjuk a tortakarim?t, ?s a lapot hagyjuk teljesen kih?lni.
A kaka?s pisk?t?hoz k?zi mixerrel nagyon kr?mesre, habosra kever?nk 2 toj?st 50 g cukorral, 10 g van?li?s cukorral ?s 1 csipet s?val. Beleszit?lunk ?s fakan?llal beleforgatunk 4 g s?t?porral ?sszevegy?tett 40 g lisztet ?s 20 g cukrozatlan kaka?port. Az alj?n s?t?pap?rral b?lelt, 18 cm ?tm?r?j? kapcsos tortaform?ba sim?tjuk, ?s el?meleg?tett, 170 fokos s?t?ben kb. 30 perc alatt k?szre s?tj?k. P?r percig h?lni hagyjuk, majd k?ssel k?rben meglaz?tjuk a t?szt?t, lepattintjuk a tortakarim?t, ?s a lapot hagyjuk teljesen kih?lni.
A sziruphoz felforraljuk a vizet a cukorral ?s a mazsol?val. Bele?ntj?k a rumot, ?s kis l?ngon kb. 15 perc alatt szirupp? f?zz?k. A t?zr?l lev?ve lesz?rj?k, ?s h?lni hagyjuk.
A csokol?d??ntet hozz?val?it ?sszeforraljuk, f?lretessz?k.
A van?liakr?mhez a toj?sokat kett?v?lasztjuk, a feh?rj?t kem?ny habb? verj?k. K?zi mixerrel nagyon kr?mesre, habosra keverj?k a toj?ss?rg?j?t a cukorral, a van?li?s cukorral ?s a s?val. Fakan?llal elkeverj?k az ?tszit?lt liszttel ?s a fokozatosan adagolt tejjel, majd ?lland?an kevergetve felforr?s?tjuk, bes?r?tj?k ? ?gyelj?nk, nehogy a toj?ss?rg?ja kicsap?djon! A t?zr?l lev?ve beleforgatjuk a feh?rjehabot.
A di?t durv?ra daraboljuk, ?s zsirad?k n?lk?l, sz?raz serpeny?ben illatosra pir?tjuk.
M?ly ?vegt?lba helyezz?k a di?s pisk?t?t, meglocsoljuk a szirup 1/3-?val. R?szedj?k a van?liakr?m 1/3-?t, megsz?rjuk a mazsola ?s a di? 1/3-?val. Folytatjuk a r?tegez?st a kaka?s pisk?t?val, sziruppal, van?liakr?mmel, mazsol?val, di?val, a vil?gos pisk?t?val, sziruppal, van?liakr?mmel, mazsol?val ?s di?val. Letakarva 1 ?jszak?ra h?t?be tessz?k.
M?snap a tejsz?nt a van?li?s cukorral habb? verj?k, csillagcs?ves habzs?kb?l egy r?sz?t a s?tem?ny tetej?re adagoljuk, meglocsojuk kev?s csokol?d??ntettel. A desszertet fagylaltadagol? kan?llal kisebb t?lk?kba szedve t?laljuk, a marad?k tejsz?nhabot ?s ?ntetet k?l?n k?n?ljuk hozz?.




Folytats a blogon ... https://hankka.blogspot.com/2022/12/s...

sponsored links

Keres?s