Soleier
sponsored links
Más néven: ecetes tojás, csemege tojás, pácolt tojás...
A soleier egy snack-ként fogyasztott különlegesség
A soleier egy snack-ként fogyasztott különlegesség
-fõtt tojás, ecetes, erõsen sós lében pácolva.
Az eredeti leírás szerint nincs is benne
ennyi fûszer és a vöröshagymának is
leginkább a héját teszik a pácolt tojások mellé,
mert igen érdekes mintázat fog tõle
kialakulni a tojásokon
(én viszont ezt kihagytam).
Hozzávalók: Az eredeti leírás szerint nincs is benne
ennyi fûszer és a vöröshagymának is
leginkább a héját teszik a pácolt tojások mellé,
mert igen érdekes mintázat fog tõle
kialakulni a tojásokon
(én viszont ezt kihagytam).
-10 db tojáshoz
-2 közepes fej vöröshagyma
-1 l víz
-2 dl ecet (alma-, fehérbor-, fehér balzsamecet)
-1 gerezd fokhagyma
-1 kk köménymag
-3 db babérlevél
-5 db borókabogyó-kicsit megnyomva
-1 kk mustármag
-1 kk szár. kakukkfû
-2 ek cukor
-3 ek tengeri só (literenként legalább ennyi kell hozzá)
-10 szem egész feketebors
-pár darab chili, aki szereti egy kicsit pikánsabban
A tojásokat keményre fõzöm, majd
félig kihûtöm és megpucolom
félig kihûtöm és megpucolom
(így jön le legkönnyebben a héj).
Kiválasztok egy olyan zárható tetejû üveget,
amiben a tojások kényelmesen elférnek
és marad hely a páclének is.
A vizet az ecettel, sóval és cukorral felforralom;
az üvegedénybe teszem a tojásokat,
a fokhagymát, a cikkekre vágott
vöröshagymát és a fûszereket,
majd felöntöm a forró lével,
kihûtöm, lezárom és fogyasztásig
hûtõbe teszem.
(3 nap érlelés ajánlatos)
Kiválasztok egy olyan zárható tetejû üveget,
amiben a tojások kényelmesen elférnek
és marad hely a páclének is.
A vizet az ecettel, sóval és cukorral felforralom;
az üvegedénybe teszem a tojásokat,
a fokhagymát, a cikkekre vágott
vöröshagymát és a fûszereket,
majd felöntöm a forró lével,
kihûtöm, lezárom és fogyasztásig
hûtõbe teszem.
(3 nap érlelés ajánlatos)
a sárgáját kiszedni,
sóval, borssal, pici olíva olajjal,
dijoni mustárral
és pár csepp ecettel (vagy citromlével)
dijoni mustárral
és pár csepp ecettel (vagy citromlével)
összekeverni és visszatenni a fehérjébe.
És hogy mivel/mihez fogyasszuk?
(Mivel hogy nagyon finom! :)))
Elõételnek, hidegtálra, jobb fajta sajtok mellé,
gyökérkenyérhez, szendvicsre, salátákhoz
-az elsõ falat után le fog esni a vendégek álla!
Nagyon ott van a szeren
ez a történet!!! :)))
És hogy mivel/mihez fogyasszuk?
(Mivel hogy nagyon finom! :)))
Elõételnek, hidegtálra, jobb fajta sajtok mellé,
gyökérkenyérhez, szendvicsre, salátákhoz
-az elsõ falat után le fog esni a vendégek álla!
Nagyon ott van a szeren
ez a történet!!! :)))