Sokmagvas, ol?vabogy?s dagaszt?s n?lk?li keny?r

2022-11-21

sponsored links

 Az egyik legkedvencebb kenyer?nk :) 

Hozz?val?k: 50 dkg liszt, 7 g sz?raz ?leszt?, 1 te?skan?l s?, 3 dl v?z, 1 dl tej, 8 dkg mag n?lk?li fekete ?s kalamata fajta ol?vabogy?, 3 ev?kan?l vegyes magkever?k.

Elk?sz?t?se: A magkever?ket sz?raz serpeny?ben kiss? megpir?tjuk. A lisztet elkeverj?k az ?leszt?vel, a s?val, a kiss? darabosra v?gott ol?vabogy?val, 2 ev?kan?l pir?tott maggal, folyamatosan adagolva hozz?adjuk a vizet ?s a tejet, k?zzel ?sszedolgozzuk, am?g egynem? t?szt?t kapunk. Egy nagyobb kilisztezett ed?nybe helyezz?k, 1 ?jszak?t (min.8 ?r?t) meleg, p?r?s helyen kelesztj?k.

A s?t?t 220 fokra el?meleg?tj?k.

Reggel a t?szt?t alaposan meglisztezett fel?letre bor?tjuk, k?zzel kicsit megnyomogatjuk, majd h?rmat t?r?nk rajta, jobbr?l balra, balr?l jobbra, majd v?zszintesen kett?be hajtjuk, kb. 30 percig pihentetj?k, majd a h?romba t?r?st megism?telj?k. Egy k?zepes kerek tortaform?t s?t?pap?rral kib?lel?nk, r?helyezz?k a t?szt?t, a tetej?t kiss? meglisztezz?k, k?ssel ?zl?s szerint bevagdaljuk, a bevagdalt r?szre r?sz?rjuk a megmaradt magokat, cser?ped?ny, vasl?bos vagy egy j?nai tetej?vel lef?dj?k, az el?meleg?tett s?t?be toljuk, h??ll? ed?nyben forr? vizet helyez?nk mell?, lef?dve 30 percig s?tj?k 220 fokon, majd a fed?t elt?vol?tva m?g 20 percig s?tj?k, majd a form?b?l kiv?ve r?cson hagyjuk kih?lni.

Megjegyz?s: Ha nem sz?raz ?leszt?vel k?sz?tj?k, az ?leszt?t kev?s langyos tejben futtassuk fel, ?gy adjuk a liszthez.





Folytats a blogon ... https://makacskakonyhaja.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s