Sokmagvas bundában rántott csirkeszárny csicseriborsós zöldsalátával
sponsored links
Ha már a héten ennyire szuper idõnk volt, akkor jöhet egy újabb saláta recept, amihez csak egy egyszerû ropogós csirkeszárny készült. Annyira vártam már, hogy ilyen jó idõ legyen, végre ránk sütött egész nap, a nap és szívhattuk magunkba a D vitamint. Nem beszélve arról, hogy a fák is elkezdtek virágozni, amiknek a illatukért teljesen odáig vagyok. Ilyenkor csak szívom be a friss, jó illatú levegõt. Esküszöm élvezet kint lenni a szabadban. :) Lehet, hogy lassan grillezni kellene? :)
A magosbolt.hu webshopján keresztül számos dolgot beszerezhetünk ehhez a recepthez.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Sokmagvas bundában rántott csirkeszárny csicseriborsós zöldsalátával
Hozzávalók 2 személyre
50 dkg csirkeszárny
frissen õrölt bors
só
3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
2 evõkanál szezámmag
1 evõkanál fekete szezámmag
2 evõkanál lenmag
3 evõkanál teljes kiõrlésû tönkölyliszt
a salátához:
1/2 fej jégsaláta
25 dkg koktélparadicsom
3 szál újhagyma
20 dkg fõtt csicseriborsó
15 dkg feta sajt
az öntethez:
3 evõkanál extraszûz olívaolaj
1 teáskanál méz
2 evõkanál almaecet
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
1/2 teáskanál morzsolt oregánó
továbbá:
2 édesburgonya
3 dl olaj
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A tojást felverjük, a zsemlemorzsával elvegyítjük a magvakat. A szárnyakat lisztbe, tojásba és a magvas zsemlemorzsába forgatjuk, majd félretesszük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük. A forró olajban elõször a burgonyát sütjük ki, papírtörlõre szedjük. Ezután helyezzük bele a szárnyakat, közepes lángon készre sütjük, majd kivesszük, és lecsepegtetjük.
A jégsalátát feldaraboljuk, a paradicsomot kettészeljük, az újhagymát felkarikázzuk, és mindet tálba tesszük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, majd a tetejére morzsoljuk a fetát.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük, az elõkészített salátára öntjük. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a kisült csirkeszárnyakat, és édesburgonyacsipszet kínálunk hozzá.
A magosbolt.hu webshopján keresztül számos dolgot beszerezhetünk ehhez a recepthez.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin márciusi számában is.
Sokmagvas bundában rántott csirkeszárny csicseriborsós zöldsalátával
Hozzávalók 2 személyre
50 dkg csirkeszárny
frissen õrölt bors
só
3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
2 evõkanál szezámmag
1 evõkanál fekete szezámmag
2 evõkanál lenmag
3 evõkanál teljes kiõrlésû tönkölyliszt
a salátához:
1/2 fej jégsaláta
25 dkg koktélparadicsom
3 szál újhagyma
20 dkg fõtt csicseriborsó
15 dkg feta sajt
az öntethez:
3 evõkanál extraszûz olívaolaj
1 teáskanál méz
2 evõkanál almaecet
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
1/2 teáskanál morzsolt oregánó
továbbá:
2 édesburgonya
3 dl olaj
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat kettévágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A tojást felverjük, a zsemlemorzsával elvegyítjük a magvakat. A szárnyakat lisztbe, tojásba és a magvas zsemlemorzsába forgatjuk, majd félretesszük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük. A forró olajban elõször a burgonyát sütjük ki, papírtörlõre szedjük. Ezután helyezzük bele a szárnyakat, közepes lángon készre sütjük, majd kivesszük, és lecsepegtetjük.
A jégsalátát feldaraboljuk, a paradicsomot kettészeljük, az újhagymát felkarikázzuk, és mindet tálba tesszük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, majd a tetejére morzsoljuk a fetát.
Az öntet hozzávalóit kikeverjük, az elõkészített salátára öntjük. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a kisült csirkeszárnyakat, és édesburgonyacsipszet kínálunk hozzá.