Sokmagos Pretzel zsemle
sponsored links
Nagyon finom zsemlék, érdekessége, hogy kicsit fõzni kell sütés elõtt, ettõl a héja sokkal ropogósabb lesz, a belseje pedig igazán puha.
Sokmagos Pretzel zsemle
Hozzávalók 6 Pretzel zsemléhez: 50 dkg liszt, 2,8 dl langyos víz, 4 dkg olvasztott vaj, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál só, 1 tasak száraz élesztõ, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 tojás, magkeverék (tökmag és napraforgómag, mák, szezámmag)
Elkészítése: A porélesztõt kevés langyos cukor vízben feloldjuk, felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az élesztõt, a maradék vizet, és az olvasztott vajat. Összegyûrjük, és kézzel jól kidagasztjuk. Lefedve ...