Sokkoló leszek

2012-07-07

sponsored links

Sokkoló lesz, csak szólok elõre.

Mivel etetnek bennünket?
2007. január 5., péntek 16:11

Anabolikus szteroidok, antibiotikumok, nyugtatók és neuroleptikumok a húsban, foszfát, glutamát, nitritek és kátrány a húskészítményekben, ipari oldószerek és nehézfémek a tojásban, növényvédõ szerek és mikotoxinok a tejben - egy nemrégiben megjelent könyv szerint ezek kényszerû velejárói a nagyüzemi állattartásnak: az olcsó húsnak nemcsak híg a leve, de mérgezõ is lehet. A kiadó megpróbált utánajárni a magyar helyzetnek, de ellenállásba ütközött.
Az élelmiszer-ipari tömegtermékektõl egyre jobban elforduló Németországban alapmûnek számító "Halál a konyhában: gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban" címû könyvet 1982-ben írta Eva Kapfelsberger és Udo Pollmer, azóta többször aktualizálták. Tavaly decemberben a tudatos fogyasztók között már nem ismeretlen Kétezeregy Kiadó jelentette meg magyarul, és még arra is vette a fáradtságot, hogy hazai vonatkozású adatokkal egészítse ki a kötetet. Ez nem ment zökkenõmentesen.
"A nagyüzemi, intenzív állattartás elsõsorban sokat akar termelni, és ehhez tiltott hozamfokozókat használhatnak. Ezért vannak ezek a húshegyek, amiket aztán át kell címkézni. Az éri meg az állattartóknak, ha minél rövidebb idõ alatt, minél kisebb helyen, minél több húst tudnak termelni. De az állatok ezt nem biztos, hogy kibírják, ezért szükség van más típusú gyógyszerekre is. Azt szerettük volna megtudni, hogy ezekbõl mit mérnek és mennyit találnak Magyarországon az élelmiszerekben. De nem sikerült." - mondta ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2012/07...

sponsored links

Keres?s