Sokhagymás tavaszi csirkemell
sponsored links
Szeretem az egyszerû, gyors recepteket. Mivel most medvehagyma és fokhagymaszár szezon van, ezért ételeinkben is örömmel használom. Egyszerû és nagyszerû recept.
Sokhagymás tavaszi csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 5 közepes db újhagyma, 3 szál fokhagymaszár, 1 marék medvehagyma, 2 dl fõzõtejszín, fehér bors ízlés szerint, oregánó ízlés szerint, só ízlés szerint, 1 evõkanál olívaolaj.
Elkészítése: A mellet megmossuk, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és befûszerezzük a fehér borssal és az oregánóval. Félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Kevés olajban elõsütjük a hússzeleteket, majd tálra rakjuk. A visszamaradt olajban a hagymákat megpároljuk, felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Majd a hússzeleteket visszahelyezzük a mártásba.