Sok éhes száj a kerek asztal körül?
sponsored links
Igazi vendégváró étel, hisz egy-két személynek túl sok lenne. Az elkészítéséhez nem szükséges sok munka, inkább a több idõt a sütõben tölti magányosan. Viszont egy rendkívüli és különlegesen fûszerezett, vaj puhán omlós, ropogós egyben sültet kapunk, amely méltóan kiérdemli a vendégek dicséretét. Egyszerûen isteni finom? Ha van, egy kis idõtök készítsétek el?
Fûszeres ropogós sertéssült/baconba tekert sült kukoricával
Hozzávalók:
2 nagy bõrös lapocka
0,5 kg sárgarépa
*Lapocka fûszerezése ? alaplé:
4 db marhahús leves kocka
1 tk ötbors fûszer
1 tk szemes bors
1 tk szegfûbors
4 db babérlevél
3 db zöldhagyma ? zöldjével együtt
5 gerezd fokhagyma
1 db chili ? vagy 1 tk chili pehely
1 tk õrölt kömény
1 tk majoránna
4 db szegfûszeg
2-3 ág kakukkfû ? vagy 1 mk szárított
? tk só
A megfõtt hús fûszerezése:
õrölt kömény
majoránna
só
3 ág kakukkfû
1 tk reszelt gyömbér
sütéshez kókuszzsír
1 dobozos sör
Elkészítés:
A darabolt sertéshúst megmossuk, és a bõrét rácsosan bevagdossuk, és egy fazékba feltesszük fõzni, a fenti fûszerekkel fûszerezzük:*Lapocka fûszerezése ? alaplé.
Kb. egy óra fõzés után a húsdarabokat kivesszük a lébõl, egy kicsit hagyjuk kihûlni, és ezt követõen a húsos részt fûszerezzük, õrölt kömény, majoránna, só, kakukkfû ? az ágacskákat az elõre bevagdosott nyílásokba nyomkodjuk bele.
Ha elkészültünk vele, tegyük az elõmelegített sütõbe, és idõnkét megforgatva süssük, kb. 3 órán keresztül, lassú tûzön.
Az idõ letelte elõtt egy órával melléje helyezzük a kukoricát és a sárgarépát. - Süthetünk mellé még krumplit is, melyet kockára vágunk, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 gerezd pucolatlan fokhagymát dobjunk rá, + 2 fej hagymát gerezdekre vágva, és egy kis csíkokra vágott kolozsvári szalonnát. -
Mielõtt kész lenne elõtte egy fél órával egy kis sört öntsünk rá. Akkor jó, amikor a bõre ropogósra sült. Ezt úgy tudjuk ellenõrizni, ha egy késsel megkocogtatjuk a bõrét, és ha kopog, akkor már ropogós.
Kínáljuk hozzá, a sült fûszeres kukoricát, sült sárgarépát vagy hagymás krumplit.
*Én nyáron, amikor szezonja volt a csöves kukoricának, rögtön lefagyasztottam a hûtõbe egy pár darabot, így most ezt fel tudtam használni. Viszont lehet kapni, ugyanúgy mirelit csöves kukoricát az üzletekben, tehát el tudjátok készíteni ti is?
Baconba tekert fûszeres sült csöves kukorica
Hozzávalók:
4 db csöves kukorica
chili pehely
durvára darált bors
4 szelet bacon
só
Elkészítés:
A kiengedett kukoricát a fenti fûszerekkel ízesítjük. Betekerjük bacon szeletekkel, és a hús mellé tesszük.
Az egészséges étrendet követõek, kukoricával, sárgarépával és salátával fogyaszhatják.
Jó étvágyat!
Klarissza
Fûszeres ropogós sertéssült/baconba tekert sült kukoricával
Hozzávalók:
2 nagy bõrös lapocka
0,5 kg sárgarépa
*Lapocka fûszerezése ? alaplé:
4 db marhahús leves kocka
1 tk ötbors fûszer
1 tk szemes bors
1 tk szegfûbors
4 db babérlevél
3 db zöldhagyma ? zöldjével együtt
5 gerezd fokhagyma
1 db chili ? vagy 1 tk chili pehely
1 tk õrölt kömény
1 tk majoránna
4 db szegfûszeg
2-3 ág kakukkfû ? vagy 1 mk szárított
? tk só
A megfõtt hús fûszerezése:
õrölt kömény
majoránna
só
3 ág kakukkfû
1 tk reszelt gyömbér
sütéshez kókuszzsír
1 dobozos sör
Elkészítés:
A darabolt sertéshúst megmossuk, és a bõrét rácsosan bevagdossuk, és egy fazékba feltesszük fõzni, a fenti fûszerekkel fûszerezzük:*Lapocka fûszerezése ? alaplé.
Kb. egy óra fõzés után a húsdarabokat kivesszük a lébõl, egy kicsit hagyjuk kihûlni, és ezt követõen a húsos részt fûszerezzük, õrölt kömény, majoránna, só, kakukkfû ? az ágacskákat az elõre bevagdosott nyílásokba nyomkodjuk bele.
Ha elkészültünk vele, tegyük az elõmelegített sütõbe, és idõnkét megforgatva süssük, kb. 3 órán keresztül, lassú tûzön.
Az idõ letelte elõtt egy órával melléje helyezzük a kukoricát és a sárgarépát. - Süthetünk mellé még krumplit is, melyet kockára vágunk, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 gerezd pucolatlan fokhagymát dobjunk rá, + 2 fej hagymát gerezdekre vágva, és egy kis csíkokra vágott kolozsvári szalonnát. -
Mielõtt kész lenne elõtte egy fél órával egy kis sört öntsünk rá. Akkor jó, amikor a bõre ropogósra sült. Ezt úgy tudjuk ellenõrizni, ha egy késsel megkocogtatjuk a bõrét, és ha kopog, akkor már ropogós.
Kínáljuk hozzá, a sült fûszeres kukoricát, sült sárgarépát vagy hagymás krumplit.
*Én nyáron, amikor szezonja volt a csöves kukoricának, rögtön lefagyasztottam a hûtõbe egy pár darabot, így most ezt fel tudtam használni. Viszont lehet kapni, ugyanúgy mirelit csöves kukoricát az üzletekben, tehát el tudjátok készíteni ti is?
Baconba tekert fûszeres sült csöves kukorica
Hozzávalók:
4 db csöves kukorica
chili pehely
durvára darált bors
4 szelet bacon
só
Elkészítés:
A kiengedett kukoricát a fenti fûszerekkel ízesítjük. Betekerjük bacon szeletekkel, és a hús mellé tesszük.
Az egészséges étrendet követõek, kukoricával, sárgarépával és salátával fogyaszhatják.
Jó étvágyat!
Klarissza