Sok-sok rétes
sponsored links
Nagyon egyszerû a készítése. Leveszünk a közértben a hûtõpultból 2 zacskó réteslapot, és kigondoljuk, hogy mivel fogjuk megtölteni. Még sohasem készítettem "igazi" réteslapot. Valószínûleg nem is fogok. Gyermekkoromban csodálattal néztem családom hölgytagjait, akik a tudás birtokosai voltak, és megtûrték, hogy ott sertepertéljek a fehér abrosszal leterített asztal körül, amikor nyújtották-nyújtották a rétesnek valót. Azóta is imádom a rétest!
A mákos töltelék hozzávalói:
35 dkg darált mák
cukor ízlés szerint
3 dl tej
1 citrom reszelt héja
2 db kisebb alma lereszelve
35 dkg darált mák
cukor ízlés szerint
3 dl tej
1 citrom reszelt héja
2 db kisebb alma lereszelve
A mákos tölteléknél számomra cél az, hogy ne legyen száraz. Jó lett volna egy kis meggy is például, de nem volt itthon. A tejjel, cukorral felfõzött mákhoz a reszelt almát végül, langyosra hûlése után adtam.
A túrós töltelék hozzávalói:
1/2 kg túró
cukor ízlés szerint ...
1/2 kg túró
cukor ízlés szerint ...