Soda bread-avagy 30 perces rozskenyér
sponsored links
Stahl Judit 2099-es magazinjainak egyikében leltem rá erre a népszerû,ír kenyér receptre.Pár hete kipróbáltuk,nagyon bejött még nekem is,ami nagy szó,mivel nem eszem kenyeret.Ma elkészítettem újra,de készítettem olyan kenyeret is,ami pár milliméter vastag csak....-elõre nem árulok el többet róla,csak még annyit,hogy ez saját találmány lesz!:) Hamarosan majd fel is teszem!
Elõbb jöjjön ez az ír kenyér Stahl Judittól:
Ne lepõdjetek meg,nem emelkedik nagyra sütés közben,mivel élesztõ nélkül készül,szódabikarbónával,ahogy a neve is mutatja.Jobb is így,sokkal egyszerûbb és reformosabb is. Tömör és pompás ízek,csinos kis szeletek,rajta lágyan omló házi vajat és sajtszeleteket képzelek el.....hmmm....
Ajánlatom most 3 embernek is szól: Alexa, Zsana és Heni :)-bármelyikõtök meg tudja sütni,nem igényel nagy gyakorlatot!Gyors,egyszerû és nagyon finom!
Soda bread-avagy 30 perces rozskenyér
Hozzávalók: ...