Snidlinges sült túrógaluska
sponsored links
Múlt héten egy hosszabb utazás elõtt az újságosnál kerestem olvasnivalót. Örömmel láttam, hogy megjelent a Stahl Magazin tavaszi száma. Megvásároltam, el is olvastam útközben. Ínycsiklandó receptekkel van tele, ezt a sült túrógaluskát is ott találtam, hétvégén ki is próbáltam. Nekem ízlik.
Snidlinges sült túrógaluska |
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
4 evõkanál apróra vágott snidling
1 tojás
4 evõkanál rétesliszt
késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
kevés só, bors
4 evõkanál vaj
4 evõkanál olaj
Tálaláshoz:
kevés nagy szemû só
2 dl tejföl
A túrót egy közepes méretû keverõtálban elkeverem a snidlinggel, tojással, liszttel, szerecsendióval, enyhén sózom, borsozom, és a masszát lefedve egy órára hûtõbe teszem.
24 cm átmérõjû serpenyõben összeolvasztom a vajat és az olajat. 1-1 evõkanál masszát teszek a serpenyõbe, egyszerre 4-5 darabot, kicsit lenyomkodom õket a kanállal, és mindkét oldalukat 2-2 percig sütöm közepes tûznél.
Nagy szemû sóval megszórom, és tejfölbe mártogatva fogyasztjuk. Melegen és hidegen egyaránt kiváló elõ- vagy fõétel.