Snidlinges fehérboros, tejszínes, tejfölös medvehagyma krémleves sajtos pirított toast-tal
sponsored links
Snidlinges, fehérboros, tejszínes, tejfölös medvehagyma krémleves sajtos pirított toast-tal
A medvehagymát nem tudom megunni. Nagy kedvenc lett. A medvehagyma és a snidling a többi "rokon"-nal együtt nagyon finom ízt kölcsönöz a levesnek, a sajt pedig megkoronázza ezt az ízvilágot.Hozzávalók :
- 1csokor medvehagyma
- 1/2 csokor snidling (metélõhagyma)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 szál vékony póréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 10 szál petrezselyemlevél
- 2 db burgonya
- 1 ek vaj
- 2 ek olívaolaj
- 2 db csirkehúsleveskocka
- só
- õrölt fekete bors
- oregano
- 1 dl fehérbor
- 1 dl fõzõtejszín
- 4 ek tejföl
- 1 l víz
A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfõzöm.
A hagymákat felvágom, a snidlingbõl néhány szálat félreteszek díszítésnek, olajon és vajon megdinsztelem
A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a fõzõlevével, belemorzsolom a leveskockákat és fûszerezem.
A toastot megpirítom, felkockázom.
Amikor minden megfõtt, hozzáöntöm a bort, a tejszín és a tejfölt Összeturmixolom.
Tálaláskor merek a tányérba a levesbõl, teszek rá kenyérdarabokat, szórok rá reszelt sajtot és díszítem néhány szál snidlinggel.