Smultring, a norvég fánk

2013-01-26

sponsored links



A norvégoknak is megvan a saját fánkjuk, én még házi készítésût nem ettem eddig, csak boltit. A recept egy karácsonyi magazinban jelent meg, de ahogy nézegettem a neten, mind hasonló. A norvégok nagyon szeretik a kardamomot, sok kelt tésztában is megtalálható, én is szeretem egyébként. Nagyon finom, de sajnos ezt is olajban kell sütni és egy nagyon fontos dolog, nem élesztõs, de a tésztát egy éjszakát kell pihentetni, egyébként utána gyorsan készen van, igaz én fél adagot készítettem. Van egy másik fánkféle is, az mandulás, majd ki szeretném próbálni azt is. Zsírban kéne kisütni, a neve is innen ered gondolom, de nekem nincs zsírom, olajban sütve is remek lett. Úgy örültem, hogy szikrázó napsütés volt éppen, így nem kellett sietni a fotózással, ennek ellenére -10 fok volt, de állítólag jövõ héten enyhülés lesz:)

Hozzávalók:
3 tojás
35 dkg cukor
3 dl tejföl
2 dl habtejszín ...

Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2013/01...

sponsored links

Keres?s