Slow Food, sajt, bor, egyebek
sponsored links
A SlowFood Central Budapest a nemzetközi öko-gasztronómiai szervezet budapesti csoportja idén áprilisban elsõ alkalommal rendezte meg a Sajt! 2012 elnevezésû eseményt. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet azokra a kézmûves sajtkészítõkre, akik ügyelve a megfelelõ alapanyagra, tiszteletben tartva a kézmûves élelmiszer készítés tradícióit folytatják munkájukat és készítenek egyedi, különleges sajtokat.
Én ez alkalomból egy sajt- és borvacsorán vettem részt a Borssó Bistróban, ahol a fõszerepet a fogásokba épített sajtok kapták. Az ételeket kísérõ borokat Kovács Antal sommelier bajnok mutatta be. Bár a sajtok egytõl egyig nagyon ízlettek, az is bebizonyosodott, hogy Kovács Antallal sajnos nem egyezik az ízlésünk: az étkezés során felvonultatott négy borból én egyet éreztem tökéletes választásnak, egyet elfogadhatónak, kettõt pedig rossznak, pont a felszolgálás sorrendjében. A sajtok egytõl egyig kiválóak voltak, nekem a legjobban Nagy Zsuzsáé ízlett, aki a termelõk közül egyedül jelen volt az eseményen. Sajnos pont az ehhez készült halas fogás volt számomra az egyébként kellemes, jól összehangolt vacsora mélypontja. Érdekes: tavaly egy másik, hasonlóan tematikus vacsorán ugyanebben az étteremben szintén a halas fogást nem szerettem. Az alapanyagok kiválasztása is tetszett: egyedül a St. Jakab kagyló jelentett egy kis stílustörést, ezen kívül minden készülhetett hazai termékekbõl. Viszont a kenyereik, és minden felszolgált pékáru változatlanul tökéletes!
A Slow Food egy nemzetközi mozgalom, amely az egyes országok és régiók étkezési hagyományainak, a ...