Slambuc bográcsban
sponsored links
Még talán a múlt évben láttam a paprika tévén, a Táj-Föld címû mûsorban,ezt az ételt,sokszor hallottam már róla,de enni még nem ettem.Vártuk,hogy egy picit olyan idõ legyen,meg idõnk is legyen rá,hogy kint bográcsban elkészítsük ezt az ételt, ma egészen tûrhetõ idõ van kint,jó azért hideg van,de legalább szélcsendes,és nem esik semmi.Bent elkészítettük az alapanyagokat : szalonnát,,füstölt tarját,hagymát krumplit,felkockázva,felaprítva,3ek lecsót,pirospaprikát,sót,és a lebbencstésztát.
A szalonnát lesütöttem a zsírjára,majd kivettem a bográcsból,beletettem a forró zsírba a lebbencstésztát,majd barnára pirítottam,kiszedtem a bográcsból a tésztát is,majd beletettem az apróra vágott hagymát,mikor üvegesre párolódott,ment bele a piros paprika,beletettem a krumplit,a lecsót,a füstölt húst,vissza a szalonnát,pici sót,és felöntöttem annyi vízzel,hogy ...