Skót tojás párolt vajas zöldbabbal, csípõs tartármártással.

2014-07-05

sponsored links

Lorraine Pascale az egyik kedvencem, akit rendszeresen megnézek a Tv-Paprikában. Õ készítette a skót tojást, mely annyira megtetszett, hogy magam is elkészítettem.
Hozzávalók:

4 db nagy méretû tojás
27,5 dkg darált sertéshús (vagy bõrébõl kibontott sütni való kolbász)
1 teáskanál friss kakukkfû levél
1 evõkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 újhagyma , nagyon apróra vágva
só és frissen õrölt fekete bors

12,5 dkg sima liszt ,
sóval és frissen õrölt fekete borssal

1 db felvert tojás a panírozáshoz
12,5 dkg zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítése:

Helyezzük a tojásokat hideg sós vízbe, majd nagy lángon, a forrástól számított 9-10 percig fõzzük. Hûtsük le a tojásokat hideg folyó víz alatt, majd húzzuk le a héjukat.
Keverjük össze a darált hú
st a kakukkfüvet, petrezselymet, újhagymát egy tálban, és fûszerezzük sóval és bõségesen frissen õrölt fekete borssal.
Osszuk a darált hús keveréket négy felé, és egy-egy folpack darabon simítsuk oválisra, kb. 12.5cm hosszú és 7.5cm széles legyen a legszélesebb ponton.
Helyezzük a fûszeres lisztet egy tányérra, majd minden fõtt tojást mártsunk a lisztbe. Ezek után
helyezzük rá a darált húsra és a fólia segítségével tekerjük a húst minden tojás köré. Ellenõrizzük, hogy a bevonat sima és teljesen befed minden egyes tojást.
Ezután minden darált hús-bevonatú tojást felvert tojásba, majd zsemlemorzsába hempergetünk, hogy teljesen eltakarja.

Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyõben, és amikor kellõen forró, óvatosan helyezzünk minden bepanírozott, darált húsos tojást a forró olajba és süssük kb. 8-10 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, és a darált hús is teljesen megsül.
Óvatosan tegyük ki az olajból konyhai papírtörlõre, hogy lecsepegjen.
Hidegen, salátával, vagy a kedvenc mártásunkkal szervírozzuk.

Csípõs tartármártás:

Úgy készítem, mint a sima tartármártást, csak teszek hozzá ízlés szerint Tabasco szószt.


Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s