Skót tojás
sponsored links
A võm kedvence a fasírt, ezért neki kedveskedtem ezzel a tojás variációssal.
Nagyon ízlett neki, még a Stefániánál is jobb, szerinte.
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 zsemle
- 2-3 ek zsemlemorzsa + amibe beleforgatjuk
- 1 kk fokhagymakrém
- 0,5 ek pirospaprika
- pici bors
- só
- liszt
- 1 nyers tojás + kb 7 db fõtt
- olaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoltam, kockára vágtam, megpirítottam, majd belekevertem a fokhagyma krémet,és a pirospaprikát,majd hozzáadtam a húshoz.
A zsemlét beáztattam, kifacsartam, a húshoz kevertem a nyers tojással együtt, ízlés szerint sóztam picit borsoztam.
A fõtt tojásokat meghempergettem lisztbe,majd bevontam húsmasszával, (nem kell vastagon),morzsába forgattam,és forró olajban sûrûn mozgatva megsütöttem.
Steak burgonyával tálaltam.