Skót sütemény
sponsored links
Vagyis shortbread. Az a klasszikus, "tea mellé" sütemény. A receptet pár hete a Stahl konyhája Tv mûsorban láttam. Gondoltam, úgyis jön a hideg, egy forró ital mellé remek választás lehetne. És az! Finom, porhanyós, de nem veszíti el a házi süti feelingét sem:-)
A recept egy 24 cm-es sütõtálhoz:
Hozzávalók:
200 g vaj, 250 g liszt, fél tk. sütõpor, pici só, 2 tojássárgája, 100 g cukor, 50 g mandula
A vajat egy lábosba tesszük és elkezdjük olvasztani, egész addig, míg picit barna nem lesz, barna pöttyöcskék nem jelennek meg a szélén. Ettõl mogyorósabb ízt kapunk, nem kell megijedni a folyamattól. Hagyjuk kihûlni.
Elõmelegítjük a sütõt 170 fokra.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, sütõport és a csipet sót. A mandulát száraz, forró serpenyõben megpirítjuk pár perc alatt, majd apró darabokra törjük vagy daráljuk. A kihûlt vajhoz öntjük a két tojássárgáját és a cukrot. Robotgéppel ...