Skót reggeli: füstölt lazac krumplilepényen, rántottaágyon
sponsored links
A skót reggelirõl mint sokaknak, elsõként nekem is a black puddinggal és haggis-zel kiegészített angol reggeli (vagyis így együtt a skót felföldi) ugrik be, pedig van ám arrafelé egy ennél jóval könnyebb, hús helyett füstölt hallal készülõ napindító is, ami hasznos lehet, ha még ebédelni is szeretnénk aznap. Az alábbi recept további elõnye, hogy gyorsabban el is készülünk vele, mint a sok összetevõbõl álló felföldi verzióval. Ugyan nem terheli meg a gyomrot, de ízében így is intenzív, a krumplilepénynek köszönhetõen pedig hús nélkül is kellõen laktató, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók négy fõre
30 dkg krumpli
6 tojás
1 ek vaj
4 ek liszt
1 kk sütõliszt
1 dl tej ...