Skót krémes.

2011-12-08

sponsored links


Egyre közelebb kerülünk az ünnepekhez, és lassan el kell döntenem, milyen süteményeket fogok megsütni. Az elõzõ napokban száraz aprósüteményeket, mézes puszedlit és bejglit sütöttem, persze mondanom sem kell, hogy szépen el is fogyott mindegyik. Finomak voltak, és most nehéz helyzetbe vagyok, hogy melyeket süssem meg az ünnepekre. Persze azért az én igazi kedvenceim a krémes sütemények, és végre eljött azoknak a tesztelési ideje is. Elsõként egy finom skót krémesre esett a választásom. Három lapból álló sütemény, de ez senkit ne riasszon el, mert igen rövid idõ alatt meglehet sütni a lapokat. A lapok megtöltéséhez pedig egy nagyon finom, fõzött krém készült. Mivel általában a lapokból álló süteményeket legalább egy nappal a fogyasztás elõtt meg kell sütni hogy kellõen megpuhuljon, és az ízek összeérjenek, így ez a sütemény is így készült. A pihentetési idõ alatt a lapok szépen megpuhultak a krémtõl, a végeredmény pedig egy nagyon puha, és krémes sütemény, melyet egyszerûen nem lehet abbahagyni.

Hozzávalók a lapokhoz:

 30 dkg liszt
6 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojás ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/12/s...

sponsored links

Keres?s