Skillingsboller, a norvég mandulás csiga

2014-02-22

sponsored links


Nehéz dolgom van,mert szuperlatívuszokban kell beszélnem errõl a sütirõl. A legeslegfinomabb péksüti, amit valaha ettem. Azt hiszem holtversenybe került  a 20 éve trónon álló skolebröddel. Ezek a norvégok tudnak valamit. Nyilván a kardamomnak is köszönhetõ, de eufórikus állapotban voltam, amikor kihúztam a sütõbõl. Most nyammogom a másodikat és még mindig abban vagyok. Érdemes volt heteket várnom ennek az elkészítésére,mert megérte. Nagyon meg. Kardamom, fahéj, jégcukor, mandula. Ellenállhatatlan kombó. A lényeg, ne spóroljunk egyikkel sem. 

Hozzávalók:
12 db csigához

A tésztához:
500 gr liszt
1 tk. só
1 tk. õrölt kardamom
80 gr olvasztott vaj/ margarin
75 gr porcukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája ...

Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s