Sis köfte - nyárson sült török húsgolyók csípõs szósszal, lepénykenyérrel, káposztasalátával
sponsored links
Az ihletadó keftedes - görög fûszerezésû fasírtgolyók - voltak, és olyan finomra sikerült, hogy másnapra is húsgolyókat terveztem vacsorára:
Keftedes - nyárson sült görög fasírtgolyók (tojás és lisztmentesen.) Lepénykenyérrel, tzatzikivel
Egészen hasonlóan készítettem el a sis köftét is, ami a nyárson sült keftedes török változata. A fûszerezésen és a szószon változtattam, a kenyérlepényt "megtartottam". Még terveztem valami salátafélét, végül a "majdnem coleslaw"-ként bemutatott káposztasaláta készült a török ételhez:
Majdnem coleslaw - (amerikai) káposztasaláta házi majonézzel, egyszerûen
A hús fûszerezéséhez baharatot kevertem, amit nem olyan régen használtam egy keleti birkaragu elkészítéséhez, és mondhatom, igen csak jól szerepelt.
Keleti - Baharat - fûszerezésû gombás birkaragu vaníliás francia palacsintametélt-ágyon
A baharat fûszerkeverék receptjét is bemutattam már:
Házi fûszerkeverékek, fûszerpácok 1. rész: fajitas, cajun, gyros, baharat, Kentucky, tandoori
A keftedeshez használt gyros fûszerkeverék receptjét is ebben a bejegyzésben mutattam be.
Természetesen a bárányhús lenne a legideálisabb, az eredeti változat szinte mindig bárányból vagy birkából készül. Beszerzési okokból azonban sertéshús és marhahús keverékébõl készítettem.