Sis köfte - nyárson sült török húsgolyók csípõs szósszal, lepénykenyérrel, káposztasalátával

2012-03-21

sponsored links


Az ihletadó keftedes - görög fûszerezésû fasírtgolyók - voltak, és olyan finomra sikerült, hogy másnapra is húsgolyókat terveztem vacsorára:

Keftedes - nyárson sült görög fasírtgolyók (tojás és lisztmentesen.) Lepénykenyérrel, tzatzikivel


Egészen hasonlóan készítettem el a sis köftét is, ami a nyárson sült keftedes török változata. A fûszerezésen és a szószon változtattam, a kenyérlepényt "megtartottam". Még terveztem valami salátafélét, végül a "majdnem coleslaw"-ként bemutatott káposztasaláta készült a török ételhez:

Majdnem coleslaw - (amerikai) káposztasaláta házi majonézzel, egyszerûen


A hús fûszerezéséhez baharatot kevertem, amit nem olyan régen használtam egy keleti birkaragu elkészítéséhez, és mondhatom, igen csak jól szerepelt.

Keleti - Baharat - fûszerezésû gombás birkaragu vaníliás francia palacsintametélt-ágyon


A baharat fûszerkeverék receptjét is bemutattam már:

Házi fûszerkeverékek, fûszerpácok 1. rész: fajitas, cajun, gyros, baharat, Kentucky, tandoori


A keftedeshez használt gyros fûszerkeverék receptjét is ebben a bejegyzésben mutattam be.

Természetesen a bárányhús lenne a legideálisabb, az eredeti változat szinte mindig bárányból vagy birkából készül. Beszerzési okokból azonban sertéshús és marhahús keverékébõl készítettem.


 Hozzávalók 6 adaghoz: ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s