Sie liebt dich! - Kaiserschmarrn
sponsored links
Éppen a gerlitzeni sípályákat róttuk, amikor megütötte a fülünket ez a sor: Sie liebt dich yeah yeah yeah! Ugyan nekem a német kínai, de azért ezt még én is felismertem... Utána még több hasonló dal is lement, pl. Edith Piaf-számok hüttésítve. (Ez annyit tesz, hogy mulatós zenévé alakítják a jó zenéket - belekerül egy kis tuc-tuc, plusz néhány üvöltés egy férfikórus részérõl.) Persze utána egész nap ezt dúdolgattuk a nõvéremmel, az angol és a német szöveget vegyítve.
Ma ebédre császármorzsát terveztem, de amikor eszembe jutottak ezek a síelõs-hüttézõs emlékek, úgy döntöttem, hogy az osztrák verziót készítem el. Az alapja ugyanaz, csak nem morzsa alakú lesz, hanem kis négyzetkéket vágok belõle - és Kaiserschmarrnnak hívjuk. Ez az az étel, amit (legalább utolsó nap) muszáj enni, ha már az ember síel! Tényleg az egyik legfinomabb dolog a világon.
20 dkg búzadara
4 dl tej
10 dkg vaj
fél citrom héja
3 tojás
só
10 dkg porcukor
10 dkg mazsola
A darát a tejjel és a felolvasztott vaj felével összekeverem, fél órát állni hagyom, hogy megszívja magát. A tojások sárgáját, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat és a cukor felét összekeverem és a megduzzadt darához adom. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan ezt is belekeverem a tésztába. Egy tepsit kivajazok, és beleöntöm a tésztát. 170°C-on kb. 20 percig sütöm (állnia kell a tûpróbát). Ha kész, feldarabolom kis téglalapokra, belekeverem a cukor másik felét és a mazsolát, majd még 5-10 percre visszateszem a sütõbe. Kiveszem, és baracklekvárral - porcukorral tálalom. (Kóstold meg, mielõtt megcukrozod, mert lehet, hogy neked már nem kell!)
Ma ebédre császármorzsát terveztem, de amikor eszembe jutottak ezek a síelõs-hüttézõs emlékek, úgy döntöttem, hogy az osztrák verziót készítem el. Az alapja ugyanaz, csak nem morzsa alakú lesz, hanem kis négyzetkéket vágok belõle - és Kaiserschmarrnnak hívjuk. Ez az az étel, amit (legalább utolsó nap) muszáj enni, ha már az ember síel! Tényleg az egyik legfinomabb dolog a világon.
Császármorzsa
Hozzávalók:20 dkg búzadara
4 dl tej
10 dkg vaj
fél citrom héja
3 tojás
só
10 dkg porcukor
10 dkg mazsola
A darát a tejjel és a felolvasztott vaj felével összekeverem, fél órát állni hagyom, hogy megszívja magát. A tojások sárgáját, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat és a cukor felét összekeverem és a megduzzadt darához adom. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan ezt is belekeverem a tésztába. Egy tepsit kivajazok, és beleöntöm a tésztát. 170°C-on kb. 20 percig sütöm (állnia kell a tûpróbát). Ha kész, feldarabolom kis téglalapokra, belekeverem a cukor másik felét és a mazsolát, majd még 5-10 percre visszateszem a sütõbe. Kiveszem, és baracklekvárral - porcukorral tálalom. (Kóstold meg, mielõtt megcukrozod, mert lehet, hogy neked már nem kell!)