Shortbread (3-2-1)

2011-05-29

sponsored links

shortbread
A tökéletes shortbread recept nyomában 2 (shortbread 1)... Liszt, vaj, cukor, mégpedig 3-2-1 arányban, esküsznek sokan a minõséges shortbread elnyeréséhez.

Hozzávalók: 150 g liszt, 100 g vaj, 50 g cukor, csipet só.

Az átszitált liszthez adom a sót és a cukrot, majd beledolgozom a vajat. Addig gyúrom, amíg puha, rugalmas, sima tésztát nem kapok. Belenyomogatom a (kerek) tepisbe, a tetejét elsimítom. 150 °C-on (légkeveréses sütõben 130 °C-on) 45-60 percet sütöm. Miután kész, meghintem cukorral és 6 cikkelyre vágom.

Eddig az eredeti recept. Én a fenti liszthez és vajhoz csak 25 g cukrot használtam, éspedig barnát. A liszthez 2-3 csipet sót is tettem. Az apró kockára vágott vajat egy nyeles serpenyõben épp csak megolvasztottam, lehúztam a tûzrõl és hozzáadtam a cukrot, amit addig kevertem, amít szinte el nem olvadt a langyos vajban, majd így adtam a sós liszthez. Átgyúrtam és belenyomkodtam az ezúttal kiolajozott kerámia formába és 130 °C-on (légkeveréses sütõben) 45 percet sütöttem.

Eredmény: az ízével most sem volt probléma, ám...

Folytats a blogon ... konyhatunder.blogspot.com/2011/05/sho...

sponsored links

Keres?s