Shitake gomba, zellerszár, cukkini, hidegen füstölt lazac szeletekkel

2012-04-15

sponsored links

 

Egy hideg-meleg kombinációjú elõétel, lévén a lazacot nem sütjük meg a zöldségekkel. Mégis a lazac puha omlós, köszönhetõen laza szerkezetének és a lemezek közti zsírnak, a zöldségek roppanósak - feltéve ha nem sütöttük túl.

A lazac az omega-3 zsírsav leggazdagabb természetes forrása.

Megkülönböztetünk vad és tenyésztett lazacot. Ez utóbbi a megnövekedett fogyasztói igényt próbálja kielégítenii. Néha több benne a megengedettnél a nehézfémtartalom, de ez sajnos már a tengerekben és óceánokban élõ halakra is jellemzõ - a halolajokban nagyon magas lehet, a PCB (poliklorobifenil) rovarirtó mennyisége.

Most nézzük a lazac egészségünk szempontjából pozitív tulajdonságait.

Az omega-3 nagyszerûsége abban rejlik, hogy a mai embernek sehogyan sem sikerül kiküszöbölnie a telített zsírokat és a koleszterint - hiszen nemigen tesz ennek érdekében semmit - viszont ha kellõ mennyiségû omega-3 zsírsav, azaz halolaj kerül a ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2012/04/15/shit...

sponsored links

Keres?s