Shimejii gomba
sponsored links
A shimejii gomba - amely a Kelet Ázsiai konyhák közkedvelt alapanyaga - barna és fehér változatban megjelent a hazai zöldségválasztékban. A doboz címkéjén három nagyszerû recept található, gyors könnyen elkészíthetõ ételekkel hogy bátran megvásárolja az is aki még sosem találkozott vele. Mivel ha jól értelmeztem egy olasz cég a forgalmazó így ezen receptek az olasz konyhára jellemzõek.
A shimejii gomba édes, vajas ízû, és kellemes aromájú, színe a fehértõl a barnáig terjed a fajtától függõen. A shimenjii gomba igazán különleges sokoldalúan felhasználható, illatos és megfõzése után is megõrzi ropogós, vagy inkább roppanós állagát. Éppen ezen tulajdonságai miatt az egyik legnépszerûbb gombafajta Japánban. Leginkább a nabemono levesekhez használják. Kínában közkedvelt a savanyított változata, melyhez megközelítõen hasonlót készíthetünk a friss gombából is.
Hasznos tulajdonságok összetétel
A shimejii gomba gazdag nyomelemekben és jelentõs vitaminforrás. Nem oldódó rostjai növelik az immunitást, megvédik szervezetünket a vírusoktól, és megakadályozza a rákos sejtek növekedését. A shimenjii gomba rendszeres fogyasztása ...