Shiitake gombás rizstészta
sponsored links
A zöldséges szósz elkészítését és a tészta forró vízbe helyezését egyszerre idõzítjük, hogy mindegyik frissen gõzölögve kerüljön tálalásra. Amennyiben egy kínai menü része ez az étel, akkor a többi kísérõ fogást különösen a hidegen tálaltakat már odakészítjük elõre, vagy mint ahogyan Kínában szokás a menü végén szolgáljuk fel.
A shiitake régóta termesztett gombafajta, az Ázsiai országokban ahol az étel gyógyhatását természetesnek tartják ? ott a táplálkozás fontos alkotóeleme.
Szárítva vagy savanyítva használják fel leginkább. Így sokkal aromásabb, mint frissen, illetve más jelleget ad az ételnek. Manapság már kapható otthon nevelhetõ shiitake gomba tenyészet, illetve néha gazdagítja a boltok kínálatát is némely helyen. Nálunk az Intersparban elõfordul, de annyira jelentéktelen lehet a kereslet, hogy egyszer van - aztán hónapokra eltûnik megint.
A bambuszrügyhöz nálunk konzervált formában juthatunk hozzá, ennek állaga, és formája teljesen megfelelõ ehhez az ételhez.
A bambusz kitûnõ szénhidrát és fehérjeforrás ugyanakkor nem hizlal. A zöld bambusz az egészség forrása különleges gyógyító tulajdonságainak köszönhetõen.
Az allergiás, asztmás betegek étele, és javítja a szívmûködést, a bõr, és a haj állapotát. A bambusz többek közt ...