Sherry-s malacsült

2011-05-16

sponsored links


Már vagy két hete készült ez az ínycsiklandozó finomság de még mindig érzem az ízét a számban. Az egész úgy kezdõdött, hogy megláttam egy csodaszép bõrös sertéshúst a boltban. A történet folytatása onnan már egyszerû volt, csak hozzádobáltam ezt-azt, amit éppen jónak láttam és felöntöttem egy kevés Sherry-vel. Ennek a gõzében sült a hús puhára és a teteje ropogósra. Ha azt mondom Sherry akkor nem az édes likõrre kell gondolni, hanem a száraz Sherry-re, a spanyol borra. A neve spanyol Jerez városnak, a bor termõhelyének nevébõl ered.

Ebbõl a jó kis nedûbõl került még egy kevés a szószhoz is, csakhogy teljesen kerek legyen a vacsora. Én köretet nem is készítettem hozzá, szeretem friss kenyérrel kitunkolni a szószt és persze a sült fokhagyma is azzal a legjobb. De vigyázzunk, mert ha nem figyelünk oda, akkor már ezzel jól lakunk és nem marad hely a szaftos, omlós...

Folytats a blogon ... edeseskeseru.blogspot.com/2011/05/she...

sponsored links

Keres?s